Besøksvenn Lier røde kors

Som besøksvenn i Røde Kors bidrar du til en forskjell i hverdagen!

Aldersgruppe: Fra 18 år

Mange mennesker i Norge savner en fortrolig venn.

Ensomheten kjenner ingen alder, og det finnes mange ensomme blant både eldre og yngre. Røde Kors Besøkstjeneste bidrar til å gjøre hverdagen lettere for flere av dem.

De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, som regel en time eller to i uka.

Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter - eller treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.

Besøksvennene lager også felles sosiale møteplasser som tilstelninger, turer, utflukter, trimgrupper og andre arrangementer. Besøkstjenesten utvikler seg stadig, og det finnes mange ulike tilbud og muligheter.

Våre firbente besøksvenner har blitt en svært populær aktivitet der frivillige bruker hunden sin til å glede mennesker med besøk 

Lier røde kors har flere frivillige besøksvenner med hund som har lyst på oppdrag.

Men vi trenger også flere besøksvenner og Røde kors har flott kurs du vil få om

Kurs og opplæring

I Røde Kors skal du føle deg trygg i rollen som frivillig. Derfor får alle nye frivillige et startkurs. På startkurset får du opplæring i Røde Kors’ historie og verdier, prinsippene våre, rollen som frivillig, introduksjon til førstehjelp og psykososial førstehjelp.

Etter startkurs får du tilbud om opplæring i den aktiviteten du velger.

Når du har meldt deg som frivillig, valgt aktivitet og gjennomført kurs, er du klar for å gjøre en forskjell for dine medmennesker. Vi gleder oss til å ha deg med på laget!

  • gjennomføre intervju og obligatorisk opplæring
  • undertegne og overholde etikk- og taushetserklæring
  • ha fylt 18 år

Leder: Berit Overn Mathisen  Tlf:  917 31 759 / berit_overn.mathisen@wemail.no


2024 © Lier frivilligsentral