Fritidsvenn for flyktninger

Bli flyktningvenn du også!

Aldersgruppe: 16 til 90 år

Som flyktningvenn har du mulighet til å arbeide frivillig sammen med flyktninger. Lier Frivilligsentral og Lier Flyktningtjeneste vil hjelpe deg med tips og råd for hvordan arbeidet med flyktninger kan gjøres best for både deg og din flyktningvenn!

Som flyktning kan du også bidra som frivillig! Her kan du lese om hvorfor frivillig arbeid er viktig i Norge

Som flyktningvenn kan du være med på fagdager/kurskvelder sammen med Flyktningtjenesten og Lier frivilligsentral. Vårt fokus er at frivillig arbeid skal være et godt tilbud for alle involverte. I denne gruppen kan du arbeide frivillig for, og sammen med flyktninger. 

Mange flyktninger ønsker seg en norsk venn/en å snakke norsk med. Eksempelser på ting dere kan gjøre sammen er å lage mat sammen eller møtes på en kafé. Som frivillig flyktningvenn trenger man ikke alltid trenger «å gi noe», annet enn å være en venn! 

Eksempel på hva flyktninger etterspør og vil vite mer om, som kanskje du kan hjelpe dem med:

1)Yrker i Norge:
- har du/har du hatt et yrke du ønsker å fortelle om? Flyktningtjenesten arrangerer fagdager for flyktninger hvor du som frivillig kan komme og dele av dine erfaringer fra ditt yrke, samt fortelle litt om hva som trengs for å lykkes i yrket.

2) Hvordan komme inn i norske rutiner:
- hvordan fungerer nettbanken? hvordan ordner man med bankkort? Hvordan fungerer busstider, og buss"kultur" i Norge? Å ta bussen i et nytt land kan være litt skummelt de første gangene. Kanskje du som frivillig kan være med på busstur?

3) " Jeg vil gjerne ut på tur", "Jeg vil gjerne arbeide frivillig" - men hvordan gjør man dette i Norge? Som flyktningvenn kan disse tingene bli lettere for en flyktning, og etterhvert tørre å gjøre på egenhånd. Det som kan være enkelt for noen, kan være utfordrende for andre. Men som flyktningvenn kan man hjelpe hverandre!

Er dette noe for deg?
- Registrer deg som frivillig, så kontakter Lier frivilligsentral deg for en uformell prat!

2020 © Lier frivilligsentral