TelefonVenn

Selv om vi ikke kan møtes, kan vi prøve å bekjempe ensomhet! Få en TelefonVenn!

Aldersgruppe: For alle

Vil du få en telefonvenn?

Registrer deg på forsiden "Jeg trenger hjelp" og huk av for "Telefonvenn". Vi setter deg i kontakt med frivillige som veldig gjerne vil snakke med deg, og være din telefonvenn!

Vil du bli Telefonvenn? 

Mange synes perioden vi nå er inne i, er vanskelig. For å forhindre ensomhet har Lier Frivilligsentral blitt med på et telefonvenn-prosjekt som er lansert av Norges Frivilligsentraler. Våre vanlige tjenester som besøk- og turvenn kan dessverre ikke gjennomføres pga restriksjonene i vår nasjonale dugnad, men vi håper at frivillige vil sette av tid til å ringe noen som trenger noen å snakke med. 

Les mer her: Informasjon om telefonvenner

Hva forventes av en telefonvenn?

  • Du skal være vennlig og lyttende.
  • Du skal ikke gjøre noe annet enn å snakke med mennesker via telefon. Dersom du blir bedt om å gjøre andre typer oppdrag, slik som å handle, skifte lyspærer, betale regninger eller hva som helst, så skal du si nei. Slik skal det være fordi vi skal følge statens og kommunens råd om at flest mulig bør holde seg hjemme akkurat nå.
  • kan veldig gjerne sende oss en mail til frivillig@lier.kommune.no fortelle at Fru. X trenger hjelp med hva det måtte være. Vi har andre frivillige eller kommunale tjenester som kan ta seg av dette.
  • Du har ikke lov til å ta imot penger for det du gjør frivillig. 
  • Du skal ikke gi råd om helse, men du må gjerne minne folk på om at de bør vaske hendene sine ofte og at det nå er viktig å holde seg borte fra andre mennesker.
  • Spør gjerne om den du ringer har husket å spise! Mennesker som er mye alene glemmer gjerne å spise og drikke nok. Akkurat nå kan det være noen som bekymrer seg over at de ikke får tak i nok mat og medisinene sine. Kontakt oss på frivillig@lier.kommune.no og gi oss beskjed dersom den du ringer trenger hjelp til slike ting.

De frivillige som ønsker å bli telefonvenn bør sette av faste tider og binde seg til en fast periode. Det kan være lurt å tenke perioden varer så lenge Norge er i en unntakstilstand. Men et minimum bør være den tiden hans eller hennes telefonvenn sitter isolert, hvis engasjementet er i forbindelse med Korona utbruddet.

Kvelds- og døgnåpne hjelpetelefoner

2020 © Lier frivilligsentral